Heerlijk genieten!

Topvolleybal Zwolle - Nesselande

Met de wedstrijd uit tegen Alterno vers in het geheugen – de trommels nadreunend in de oren en gevoelens van opluchting en succes langzaam wegebbend uit de fans en spelers – kan er vooruitgekeken worden naar de afronding van het bijzondere seizoen en de start van een nieuwe.

Nog één wedstrijd te gaan in de reguliere competitie tegen niemand minder dan de directe concurrent uit Zevenhuizen: de mannen van VC Nesselande. Hoewel beide teams elkaar sinds de eerste wedstrijd (3-1 winst voor de thuisploeg) niet meer gezien hadden waren het toch dé concurrenten in de strijd tegen degradatie en bleef het lang spannend welke debutant (want zo kun je Coníche Topvolleybal Zwolle toch wel noemen) aan het langste eind zou trekken. Hoewel de Zwolse mannen al zeker waren van lijfsbehoud was deze wedstrijd zeker niet zonder lading: Het eerste verlies moest rechtgezet worden, er moest duidelijk gemaakt worden dat er ook in een directe confrontatie gewonnen kon worden en het massaal aanwezige publiek verdiende een mooie wedstrijd!  Hoewel niemand wist hoe Nesselande ten tonele zou verschijnen, werd aan Zwolse kant vooraf besproken iedereen speeltijd te geven. Met zo’n bijdrage van wissels en mannen uit het tweede team van Zwolle door het hele jaar heen was het meer dan terecht dat iedereen kon laten zien wat ie waard was.

Foto: Rini Kamp

 

Na een fantastische opening met ‘Ik ben een Zwollenaar’, het publiek op de banken en drie aces van spelverdeler Jordan Matters was de toon gezet. Met kippenvel op de armen werd er vanaf de kant gekeken hoe dezelfde Matters na de snelle time-out van Nesselande vrolijk verder ging met serveren tot 6-0. Met een paar hobbels op de weg en vooral veel aces en fouten van de andere kant kon Zwolle gemakkelijk een gat slaan tot 19-6. Spelverdeler Barry Torn werd erin gewisseld en kon zijn aanvallers goed vinden: De set werd royaal gewonnen met 25-11.

Het was te hopen dat er nog tegenstand kwam, het publiek had zich opgemaakt voor een mooie en spannende wedstrijd. Alle kinderen van regionale clubs (VZK, SVI en Blauw-Wit) zaten klaar voor lange rally’s, mooie harde ballen en bijzondere reddingen. Gelukkig herpakte Nesselande zich en kwam er daadwerkelijk een wedstrijd op gang. Thijs van Noorden en Thomas Botter kwamen in het veld en ook zij lieten zien wat ze konden. Nu er tegenstand kwam ging de set gelijk op en moesten de Zwollenaren op hun hoede zijn voor een mogelijke tegenslag. Gelukkig hielden de heren hun hoofd koel en sloegen Fraser Smith en Jelle Hilarius de ballen er aan de buitenkanten consequent in.  Op 24-23 kwam de pass mooi scherp voor spelverdeler Jordan Matters en legde de bal heel simpel aan de andere kant om zo de set binnen te halen.

In de derde set werd weer snel de leiding gepakt en vooral passend hadden de mannen uit Zevenhuizen moeite om bij te blijven. Het verzet was gebroken en al snel was er ruimte om te wisselen. Jelle Hilarius en Thijs van Noorden kregen hun welverdiende publiekswissel en Reinold Schoonhoven en Jonas Mulder mochten het afmaken, samen met de ook net gewisselde Barry Torn, Thomas Botter, Fraser Smith en Jan-Willem het Lam. Mooi om te zien dat met 4 en soms 5 basisspelers aan de kant (Ruben Kerkhof en Tobias Edskens wisselden elkaar af als passende en verdedigende libero) toch nog doorgedrukt kon worden naar de ruimte stand van 25-19.

Foto: Rini Kamp

Het dak mocht eraf! Liveband ‘The Royal Engineers’ ging spelen terwijl fans (waaronder een hele hoop sponsors!), vrienden en familie bedankt werden voor hun inzet en komst. Het rondje langs de naar het beneden gestroomde publiek was conditioneel zowat de grootste uitdaging van de dag en daarna kon de tap open. Nu kon er echt gefeest worden met alle mensen die speciaal voor deze wedstrijd gekomen waren, maar ook samen de dames en publiek van Regio Zwolle Volleybal die ook knap wonnen van Peelpush en zo kampioen werden van de degradatiepoule. Onder leiding van de band werd volle bak genoten van het euforische gevoel, het Zwolse volleybal leeft nog volop en we gaan nu stappen zetten naar een nog mooiere toekomst!

Gerard, Thijs en Jelle, jullie speciaal nog heel erg bedankt voor alle moeite, denkwerk en vooral ook liefde voor de sport. Zonder jullie was het allemaal sowieso nooit van de grond gekomen! Echt fantastisch!

Groet,

Jan-Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *