Play-offs!

Play-offs

Na een bijzondere competitie vol met nieuwe dingen, spanning en een prachtig resultaat kon Coníche Topvolleybal Zwolle deze week aan de slag met het toetje: De play-offs van de Nederlandse Eredivisie. Deze welverdiende bonus tegen de nummer 1 van de reguliere competitie was er één om naar uit te kijken en van de genieten, maar toch ook om te laten zien wat er in huis is bij de mannen uit Zwolle.

Bij de thuiswedstrijd op woensdagavond zat de hal voor een doordeweekse avond redelijk gevuld met publiek en de sfeer was dan ook goed. De mannen van Coníche maakten zich nog scherp in de kleedkamer en konden los! Het plan was om Orion te verrassen met alles of niets volleybal en daarna gas te blijven geven zolang het lukte. Dit plan kwam niet helemaal lekker uit de verf toen de gasten zelf mochten serveren en gelijk de pass-lijn van de Zwollenaren onder vuur namen. Het scorebord gaf al snel een 0-4 stand aan en voor deze set was de verrassing er wel af. Met een duidelijke 16-25 verloor Zwolle de eerste set en moest er uit een ander vaatje getapt gaan worden om nog iets te maken van deze wedstrijd.

In de tweede set kwam Zwolle los. Met een hoop energie en overtuiging werden er veel ballen verdedigd en gescoord, de mannen gingen steeds meer als een hecht team spelen ende vooraf  gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Tot de 20 liepen beide teams mooi gelijk op, maar na een serveserie van Thijs van Noorden was de score toch echt 24-21 voor de thuisploeg. Na een spannende paar setpoints werd aan het langste eind getrokken (25-23) en was de stand in sets weer helemaal gelijk!

De derde set verliep hetzelfde als de tweede tot een stand van 11-12. Daarna kakte het niveau van Zwolle in en was de koek op. Zonder veel tegenstand en met een hogere foutenlast liep de set snel naar een 18-25. De vierde set werkte het  Zwolse team er hard voor en in delen van de set kon er ook goed gespeeld worden. Bij vlagen was er goed en aantrekkelijk spel en ook aan de inzet en motivatie lag het niet, maar het verschil op belangrijke momenten was duidelijk zichtbaar en cruciaal voor de eindstand van 21-25 en dus 1-3 in sets.

Met deze stand mochten beide teams op zaterdag 8 april weer aantreden, dit keer in Doetinchem. Orion had duidelijk laten weten niet tevreden te zijn met het eigen niveau van het eerste treffen, terwijl Zwolle nog wel zin had in een stunt. Met nog meer vrijheid en ontspanning in de gelederen konden de heren van Coníche Topvolleybal Zwolle vrijuit spelen en dat werd ook direct zichtbaar toen de eerste set van start ging. Er viel geen bal, keiharde blocks werden nog knap uitgedekt en libero Tobias Edskes riskeerde zijn rug op de boarding en redde zo de rally. Tot dicht tegen de 20 punten had Zwolle zelfs steeds de leiding genomen en zag het er naar uit dat Orion even niet wist wat het moest doen. Helaas voor de gasten uit Overijssel hield Joris Marcelis zijn hoofd koel en vuurde vanaf de achterlijn de één na de andere bal het veld in en zo kwam Orion onder de druk vandaan. Een gat werd geslagen en Zwolle was niet bij machte hier nog iets aan te doen: 25-20.

De laatste run van Orion in de eerste set zorgde duidelijk voor ontspanning bij de spelers van de thuisploeg. Het niveau werd hierdoor een tandje hoger dan in de eerste set en ballen werden directer gescoord vanwege hoog tempo spelverdeling en meer overtuiging in de aanval. Hoewel de Zwollenaren deden wat ze konden om zoveel mogelijk tegenstand te bieden, lukte het niet om hetzelfde te laten zien als de eerste set. Ondanks de fanatieke aanmoediging vanaf de tribune van alle meegereisde fans en het harde werken van de spelers verliep de set nagenoeg eenzijdig en de eindstand van 25-15 was dan ook niet verrassend.

Net als in de tweede set had Zwolle in de derde set grote moeite om de service van Orion goed te verwerken. Met zelfs nog twee identieke netrandservices achter elkaar was de toon gezet en leek niets meer te lukken. Met een afgetekende 25-12 eindstand was de laatste wedstrijd van Coníche Topvolleybal Zwolle een feit.

Snel vergeten, weer bouwen aan een mooi en goed team om volgend jaar fris en versterkt de zomer uit te komen. Beide Australiërs worden bedankt voor hun diensten en gaan weer naar huis, de trommels en sjaals van de supporters mogen voorlopig even de kast in en de geblesseerden kunnen eindelijk recht doen aan hun lichaam. Tijd voor herijking, zoeken naar ambitieuze spelers en nadenken over nieuwe kansen en mogelijkheden in het volgende seizoen.

Stap één van het plan is geslaagd, op naar seizoen twee van een mooi, intens en vooral bijzonder avontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *