Goed spelend Coníche Topvolleybal Zwolle verliest van Orion

Coníche Topvolleybal Zwolle - Seesing Personeel Orion

Na een tweetal goede wedstrijden vers in het geheugen en een prima strijdplan op papier ging Coníche Topvolleybal Zwolle met vertrouwen de wedstrijd tegen Seesing Personeel Orion in. Hoewel Thijs van Noorden en Jan-Willem het Lam nog steeds niet inzetbaar waren, stond er een goed zevental spelers in de basis: Joshua Lynch, Jonas Mulder, Erwin Enter, Hugo Noomen, Rick van Baar, Jelle Hilarius en libero Tobias Edskes. Met de mannen uit het tweede als versterking was het formulier precies vol. 

Met een volle tribune en een enthousiaste sfeer in de hal ging de eerste set van start. Binnen no-time had de thuisploeg een behoorlijk gat geslagen. Door servicedruk te houden kon dit gat bewaard blijven tot dichtbij de 20. Orion, nu iets beter passend en oplossend, wist het gat te verkleinen tot 21-19 toen Zwolle een opgelegde kans kreeg om de set de goede kant op te trekken.

Toen dit mislukte kraakte het zelfvertrouwen van de thuisploeg en werd de één na andere onhandige bal afgeleverd tot een achterstand van 21-24. De set ging vervolgens met 22-25 naar de Achterhoekers, hoewel de set grotendeels in handen van de Blauwvingers was geweest.

Omdat Zwolle dit jaar vooruit wil kijken en niet wil blijven hangen werd de eerste set vergeten en startten de heren ook deze set goed. Er werd meer uitgedekt en verdedigd dan in de eerste set en het strijdplan bleef ook netjes uitgevoerd. Vooral Erwin Enter viel op door zijn twee killblocks op diagonaal Joris Marcel en daarnaast een heel aantal remmende blocks. Met een goed ritme en leiding werd op 18-17 de dubbele wissel toegepast, iets wat normaal een wapen is (immers, er blijven 3 aanvallers aan het net). Echter, het team kwam passend onder druk te staan waardoor de blokkering van de mannen uit Doetinchem de wat meer voorspelbare ballen netjes dichtliepen. Door het gebrek aan eigen side-out scores kon ook deze set worden bijgeschreven voor Orion, weer 22-25.

In de derde set lukte het de gasten beter om onder de servicedruk uit te komen en kwam het team beter op gang. Zwolle bleef wat achter en probeerde zich uit alle macht terug te vechten. Met de hulp van het publiek bleef het gat overzichtelijk. Voor Jonas Mulder was de koek op en Reinold Schoonhoven mocht zijn plek overnemen om meer power te leveren. Een paar punten later verving Nikita Artamonov spelverdeler Joshua Lynch, maar ook dit tweetal kon niet meer doen dan het gat gelijk houden.

Met een dubbel gevoel liepen dat spelers van Coníche Topvolleybal Zwolle het veld af. Aan de ene kant wrang om zo dichtbij te zijn en toch te moeten zien gebeuren dat Orion met 3-0 won. Aan de andere kant met een trots gevoel over de manier waarop er partij geboden werd aan een gedoodverfd top-3 team en bekerwinnaar van vorig seizoen. Met een wedstrijd als deze én een sfeer vanaf de tribune moet je constateren dat er een frisse wind waait in het Zwolse bolwerk. We zijn er nog niet, maar dit biedt hoop voor de toekomst!

Over de toekomst gesproken, woensdag 25 oktober reizen de heren af naar Koog aan de Zaan om daar het hoofd te bieden aan de heren van Zaanstad. Met alweer een strak plan op zak zullen de Zwollenaren er alles aan doen om te #W1NNEN en de volle punten te pakken!

Kijk voor meer foto’s van de wedstrijd.

Foto’s: Chris Overkleeft Fotografie | FotoOverkleeft.nl