Versterking technische staf met Lourens van der Linden

Na het fantastische bericht dat Jonas Mulder ook volgend seizoen weer als speler van Coníche Topvolleybal Zwolle te zien zal zijn in het Theater van de Sport, hebben we meer nieuws!

Komend seizoen wordt de technische staf van uitgebreid met de komst van Lourens van der Linden. In zijn rol zal hij het team assisteren met coachen tijdens de wedstrijden, het analyseren van zowel het eigen team als tegenstanders en denkt hij met het team mee over de tactische aanpak voorafgaand aan en tijdens wedstrijden.

Lourens stelt zich graag aan u voor

Volleybal is een rode draad in mijn leven. Op mijn 15e jaar fietste ik vanuit mijn woonplaats Drunen naar Vught (15 kilometer) om naar VVC te gaan kijken dat in de Eredivisie Heren speelde. Mijn droom toen was om ooit Eredivisiespeler te worden. Mijn pad liep toch anders. Jarenlang vond ik mijn passie in het volleybal binnen Minerva de plaatselijk volleybalvereniging en combineerde dit met een drukke baan en een opgroeiend gezin. Als trainer/coach begeleidde ik teams op allerlei niveaus (MCV tot 2e divisie) en was daarnaast ook op bestuurlijk vlak actief (voorzitter TC, bestuurslid en lid fusiecommissie).

In 2015 besloot ik om mijzelf door te ontwikkelen als trainer/coach met als doelstelling om binnen enkele jaren assistent coach in de Eredivisie te worden, of als trainer/coach een team in de 1e of 2e divisie te begeleiden. Na een overstap naar Hands Up in Berlicum (promotie Heren 2 Promotieklasse)  was ik de afgelopen twee seizoenen actief binnen Taurus in Houten. In mijn eerste seizoen was ik trainer/coach van Taurus Heren 3 (Kampioen Promotieklasse) en liep ik stage bij Taurus Heren 2 (1e divisie). In het afgelopen seizoen was ik assistent trainer-coach/analist van Taurus Heren 2 en combineerde dit met de NeVoBo-opleidingen Data Volley (analysesysteem Eredivisie) en Volleybal Trainer Coach 4 (VT4).

Bij de VT4-opleiding leerde ik Gerard van Vliet kennen. Samen hebben we veel gesproken over allerlei ontwikkelingen binnen de volleybalsport. Ook spraken we vaak over het unieke self governance model ‘W1NNEN’ dat Coníche Topvolleybal Zwolle hanteert. Het model sprak mij sterk aan en met veel interesse ben ik het team gaan volgen. Zo was ik aanwezig bij een drietal wedstrijden en zag ook enkele wedstrijden via livestream. Begin dit jaar spraken Gerard en ik over het nieuwe seizoen. Uitkomst was dat ik dacht aan een nieuwe uitdaging in de Eredivisie en dat Coníche Topvolleybal Zwolle de technische staf wilde uitbreiden. Vraag en aanbod kwamen bij elkaar na een gesprek waarbij ook Thijs van Noorden en Jelle Hilarius aanschoven.

Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging en lever graag een bijdrage aan de te realiseren droom van Coníche Topvolleybal Zwolle. Ik zie uit naar een goede samenwerking met de andere stafleden, spelers en andere betrokkenen binnen Coníche Topvolleybal Zwolle. Ook verwacht ik veel positieve energie te krijgen en wil mijzelf graag doorontwikkelen in mijn rol op Eredivisieniveau binnen Coníche Topvolleybal Zwolle.

Naast mijn volleybalkwaliteiten breng ik een aantal persoonlijke eigenschappen en vaardigheden mee. De belangrijkste zijn mijn gedrevenheid, enthousiasme, inzet, doorzettingsvermogen en de focus om gezamenlijke doelstellingen daadwerkelijk te realiseren. Met mijn ervaring en netwerk uit het bedrijfsleven verwacht ik een bijdrage te leveren op organisatorisch niveau en het team te helpen met het aanbrengen van structuur die nodig is om doelen in de komende jaren te concretiseren. Als nieuwkomer heb ik een andere achtergrond dan de andere stafleden. Daarom verwacht ik van toegevoegde waarde te zijn voor het team, in een in een fase om met elkaar de vervolgstappen te maken die nodig zijn om in de komende jaren de beoogde doelstellingen echt te bereiken.