Volop ontwikkeling in mei

De zonnige meimaand is nog niet afgelopen, maar nu al kunnen we spreken van een maand vol ontwikkeling richting het komende seizoen.

Vertrek Thomas Botter, verlenging Reinold Schoonhoven

Nog net voordat het mei was, kondigde Thomas zijn vertrek aan en gaat voor een nieuwe uitdaging in de Topdivisie bij Reflex Kampen. We willen ook op deze plek Thomas super bedanken voor de inzet van de afgelopen jaren. En veel succes in Kampen!

En Reinold, die plakt er nog een jaartje bij aan. De heerser aan het net (zie de Facebookpagina van VC Zwolle voor uitleg) werd afgelopen seizoen meer en meer een belangrijke factor in het team. “Ik heb er super veel zin in”, zo geeft hij aan op de site van Sportief Zwolle.

Versterkingen

Afgelopen seizoen was hij al regelmatig te zien in de formatie van Coníche Topvolleybal Zwolle, maar nu is hij 100% onderdeel van het eerste team en wil bewijzen dat hij de basis aan kan: Jens de Hoogh. Het publiek gaat komend seizoen ook kennismaken met een aantal nieuwe mannen. De 22-jarige spelverdeler Bert Bril (1.96m) komt over van Olhaco Hoogeveen en heeft er zin in! Dat geldt ook voor Rens Meijer, die een flinke stap maakt vanuit de tweede divisie, waar hij speelde voor Side-Out Slagharen. De vierde nieuweling is Raylizon Espoza, middenman en afkomstig van het tweede van Draisma Dynamo.

Oefenwedstrijd

De nieuwelingen trainen al regelmatig mee om al voor de vakantie op elkaar ingespeeld te raken en te leren hoe het is om in een zelfsturend team te spelen. 19 mei speelden al enkelen mee tijdens de oefenwedstrijd tegen Libero ’99 uit Dronten, waarbij Márion Reizen werd bedankt voor de sponsoring van afgelopen seizoen. Extra lichtpuntje: Jonas had het tenue, na maandenlang blessureleed, ook weer aan!

Al met al worden er goede stappen gezet op het gebied van spelers en staf en krijgt het team voor komend seizoen steeds meer vorm! We zijn er nog niet, dus blijf ons volgen en hou de nieuwssites, zoals Sportief Zwolle, in de gaten.